Hirdetés
Hirdetés

Miskolci cég dolgozhat az aggteleki barlangokban

| 2019. 02. 13. | 14:19:00
Gyógybarlangok és vízi élményút a Bodrogon.
Miskolci cég dolgozhat az aggteleki barlangokban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan a kivitelező az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság két kiemelkedő turisztikai beruházásával összefüggően. 

Mint ismert, szlovák-magyar közös projektben gyógyászati kezeléseket fejlesztenének az Aggteleki és a Domicai cseppkőbarlangban. A cél évi 250 ezer látogatót vonzani a határon átnyúló barlagrendszerbe. Ehhez Magyarországon a Baradla-barlangot gyógybarlanggá kell minősíttetni, majd kialakítani a gyógyterápiához szükséges infrastruktúrát. A jósvafői Béke-barlang esetében a minősítés megújításának előkészítése a feladat. 

A miskolci Peka Bau 2000 Kft. most az ehhez kapcsolódó magasépítészeti tervezési-kivitelezési munkákat nyerte el, a Bodrog és eredetfolyói mentén létrehozandó vízi élményútvonal hasonló típusú kivitelezési feladataival együtt. A január 25-én megkötött vállalkozói szerződés nettó 735 ezer eurós (körülbelül 235 millió forintos) költségről szól. 

A szlovák-magyar projekt esetében a cégnek gondoskodnia kell a Baradla-barlang hangversenyterem és a Róka-ági egykori laboratórium felújítási munkálatairól, a jósvafői egykori szanatóriumi épület bontásáról és egy aggteleki tároló épület felhúzásáról.

A vízi élményútvonalhoz kapcsolódóan egyebek mellett el kell végezniük a Long-erdei tájház, a sárospataki látogatóközpont és a szegi méhesház rekonstrukcióját, illetve jurtalapozási munkálatok is várnak rájuk Tokajban, Szegiben, Zalkodon és Felsőbereckiben.

RaL  

Hirdetés
Hirdetés