Hirdetés
Hirdetés

Miskolci cipészmester diadalmaskodott Németországban

| 2019. 02. 20. | 18:59:00
Hatalmas sikert aratott.
Miskolci cipészmester diadalmaskodott Németországban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A háromévente megrendezett Kézműves Cipőkészítők Európai Bajnokságán, Wiesbadenben Kovács Attila, miskolci cipészmester ismét hatalmas sikert aratott: „a négy nevezett cipőmmel négy aranyérmet és egy különdíjat nyertem” – tette közzé Facebook-oldalán.

A cipőkészítő mester sorra tarol a nemzetközi versenyeken és hozza haza a díjakat.

A wiesbadeni versenyre a cipészek saját kezűleg, az ötlettől a megvalósításig, hagyományos kézműves technológiával készített cipőkkel pályázhattak – írja a minap.hu. A miskolci cipészmester 2013-ban és 2016-ban is kitűnően szerepelt – 2019-ben sem volt ez másként.

– Jóval korábban elindul az alkotómunka fejben egy-egy ilyen verseny előtt – nyilatkozta a portálnak a még Németországban tartózkodó cipőkészítő mester. Mint mondta, kitalált egy cipőt, amelyről kiderült – mikor már több mint egy hete dolgozott rajta –, hogy nem olyan „ütős”, mint ahogyan azt eltervezte. – Újra kellett kezdeni, még egyszer nekifutni – fogalmazott. Kifejtette: az előző három versenyen ő volt a legeredményesebb résztvevője a mezőnynek, így még nagyobb kihívást jelentett számára, hogy valami újat mutasson a zsűrinek. – Úgy gondolom sikerült, hiszen mind a 4 pár cipőm aranyérmes lett, plusz egy különdíjat is magaménak tudhatok – emelte ki, hozzátéve: Magyarország volt a legeredményesebb a versenyen, hiszen rajta kívül még két magyar versenyző is kiváló eredményekkel térhet haza.

Mivel kézműves cipők versenyéről van szó, így csak hagyományos módon, varrott talppal készült lábbelikkel lehet nevezni, amiket az utolsó öltésig a nevező cipésznek kell elkészítenie egyedül. A lábbeliket komoly szakmai zsűri többféle szempont alapján pontozza, és eszerint kaphatnak bronz, ezüst, vagy arany minősítést, érmet, ha a megfelelő szintet elérik. Sok pontot és különdíjat olyan újításokkal lehet szerezni, amit korábban mások még nem használtak, vagy nem úgy.

Hirdetés
Hirdetés