Hirdetés
Hirdetés

Miskolci lehet az ország legjobb klubja

| 2019. 02. 20. | 13:36:00
Más kategóriában is versenyben vannak.
Miskolci lehet az ország legjobb klubja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koncert.hu február elején hirdette meg Az év koncertje szavazást. A verseny célja, hogy kiderüljön, a 2018-ban Magyarországon megrendezett koncertek közül melyek voltak a legjobbak a közönség szavazatai alapján. A koncerteken kívül külön kategóriában versenyeztetik a zenekaroknak, énekeseknek rendszeresen koncertezési lehetőséget nyújtó szórakozóhelyeket, valamint a zenei fesztiválokat is. Minden kategóriában egyszer szavazhatnak, a voks leadása után meg kell adni az e-mail címüket, ezzel hitelesítik a szavazatot.

A portál jóvoltából most itt az alkalom tehát, hogy ne csak a szakma, hanem a közönség is kifejezze véleményét.

A 8 kategória közül a miskolci Helynekem jelölést kapott A legjobb klub és A legjobb vidéki klubkoncert kategóriában – utóbbiban a Fish! koncertje versenyez megannyi más nagy koncerttel.

Mint ismert, a Helynekem immár 7éve Miskolc, és mostanra elmondható, az ország meghatározó klubja. Családi vállalkozásban működtetik a mai napig, ahogy Hankó Vanda társtulajdonos, programszervező elmondta, „az alapötlet is otthon, a kanapén született és az azóta tartó folyamatos működtetés is – kis túlzással élve – onnan történik”.

Koncerthelyszínként minden hétvégén legalább két élő zenei koncertjük van, de meghatározó programelem az elektronikus partysorozat, a Nextapes, a Video Disco rezidens DJ-kkel, és itt tartják a Slam Poetry, a Slam Poetry Miskolc rendezvényeket is.

– Ahhoz, hogy a hely még élhetőbb legyen, már 2012-ben kialakítottunk egy romkocsmát, majd megnyitottuk a Helynekem Konyhát – olasz típusú pizzáinkkal –, és építettünk egy Helynekem Teraszt a Szinva patak felé – mondja Hankó Vanda.

Az elmúlt években megmutatták a közönségnek a hazai élvonalban mozgó zenekarok sok-sok arcát, új lemezeiket hozták el a zenekarok Miskolcra, a Helynekembe.

Voltak, vannak akusztikus koncertek, játszottak színpadon kívüli kis pódium koncertet, találkozhattunk slammerek, írók-költők új köteteivel és a legnagyobb hazai DJ-k zenéire bulizhattunk. A teljesség igénye nélkül 2018-ban fellépet náluk: 30Y, Hiperkarma, Bohemain Betyars, Paddy and the Rats, Ivan and the Parazol, Anna and the Barbies, Honeybeast, Ludmilla, Király Viktor és Király Linda, Mulató Aztékok, Slow Village, Sör és Fű, Metha, Mary Popkids, Margaret Island, Brains, Szabó Balázs Bandája, ColorStrar, Elefánt, ByeAlex, Pál Utcai Fiúk, Konyha, Kiscsillag, Péterfy Bori, Jay Lumen, Erik Sumo dj set, Copy Con, Keep Floyding, Punnany Massif, Belga, Tankcsapda, Óriás, Ocho Macho, Biebers, Esti Kornél, Szabó Benedek és a Galaxisok, Alvin és a Mókusok, Kistehén, Mizrab, Bíborszél, és a SanFranciscoBaet

Hirdetés
Hirdetés