Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon versenyeznek a jövő innovátorai

| 2019. 02. 05. | 11:20:00
Megrendezik a First Lego League közép-európai 1. számú elődöntőjét.
Miskolcon versenyeznek a jövő innovátorai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két évvel ezelőtt Miskolc is belépett azon városok klubjába, ahol a First Lego League rendezvénysorozaton belül iskoláscsoportok mérhetik össze tudásukat.

Idén eljutottak odáig, hogy a világ legnagyobb ifjúsági robotépítő- és programozó versenyének közép-európai döntőjének adnak otthont.

A város gazdasági életének szereplői kiemelten fontosnak tartják, hogy napjaink tehetségei, a jövő fejlesztői már iskolás éveik alatt megismerjék azokat az innovatív módszereket, amelyet később az iparban és az élet egyéb területén hatékonyan tudnak használni.

2017-ben Miskolc már helyt adott a First Lego League regionális versenyének. A korábbi szervezésre kapott rendkívül pozitív visszajelzések, valamint a helyi iskolák nagy érdeklődése és remek szereplése alapján Miskolc városa kezdeményezte, hogy a First Lego League közép-európai 1. számú elődöntőjét is itt rendezzék meg. Ennek köszönhetően február 9-én, a Miskolci Egyetem aulájában a magyarországi regionális fordulók győztesei mérik össze tudásukat a lengyelországi régiós győztesekkel.

Nemzetközi és hazai szinten is nagy az érdeklődés a First Lego League közép-európai 1. számú elődöntője iránt: 9 magyar, 5 lengyel és 1 bolgár csapatban összesen 170 – 9 és 16 év közötti – fiatal versenyez majd egymással, a szervezők további 200-300 érdeklődőt is várnak az eseményre, amely 9 óra és 17 óra 30 perc között ingyenesen látogatható.

Hirdetés
Hirdetés