Hirdetés
Hirdetés

Ózdon sok gondot okoznak a balesetveszélyes épületek

| 2019. 02. 07. | 13:38:00
Szabályozással változtatnak a kialakult helyzeten.
Ózdon sok gondot okoznak a balesetveszélyes épületek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több lépéssel közelebb került a város ahhoz, hogy megszabaduljon azoktól az ingatlanoktól, amelyek rontják Ózd képét. Az önkormányzat már rengeteg felszólító levelet kiküldött az érintetteknek.

A Településképi Arculati Kézikönyvnek és az ehhez kapcsolódó településkép-védelmi rendeletnek köszönhetően a közelmúltban már négy épületet is elbontottak tulajdonosaik, van, ahol már a tereprendezés is megtörtént.

Ózdon évtizedes probléma az elhagyott házak jelenléte. Ezek amellett, hogy rontják a városképet, balesetveszélyesek is. Az önkormányzat a településkép-védelmi rendeletet 2017 végén fogadta el, ennek köszönhetően tudnak intézkedéseket tenni a romos épületek ügyében. Mára számottevő változásokat értek el a szabályozással.

A leveleket ütemezetten küldik ki: ezekben harmincnapos határidőt szabnak meg az érintetteknek, hogy bontsák le, vagy állítsák helyre az adott ingatlan állapotát. Aki ennek nem tesz eleget, akár egymillió forintos pénzbírsággal is sújtható. Néhány, a településképbe nem illő problémás helyzet is megoldódott mára. A 48-as úton helyrehoztak egy veszélyes erkélyt, és az önkormányzat a vasútállomás tulajdonosát is felszólította, tegye rendbe az épületet, aki eleget tett a kérésnek és helyrehozta a nyílászárókat.

Az utóbbi időszakban elbontották a Mekcsey út 84. szám alatti lakóházat, itt a tulajdonos a törmeléket elszállíttatta, a területet kitakaríttatta, elkerítette. A Damjanich út 45. szám alatt is hasonló a helyzet, de Susán is történt kedvező változás. A faluban található egykori banképület sorsa is sokakat érdekel, annál is inkább, hiszen ez egyre jobban amortizálódik, ezáltal balesetveszélyes is.

Hirdetés
Hirdetés