Hirdetés
Hirdetés

Zöld város lesz Tokaj, pénzt kap rá

| 2019. 02. 22. | 13:12:00
Játszóterek, parkok, kertek épülnek.
Zöld város lesz Tokaj, pénzt kap rá
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megérkezett a Zöld Város Kialakítása Tokajban című nyertes pályázat támogatási szerződése a település önkormányzathoz, a város 487 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az összesen tíz fejlesztést megvalósító tervéhez - írják a város hivatalos oldalán.

A csomag olyan, a Tokajban élők és a városba látogató vendégek kényelmét is elősegítő elemeket tartalmaz, mint a Hősök tere térségének, ezen belül pedig a Finánc-dombi kilátó rekonstrukciója és egy játszótér kialakítása.

De nemcsak ott, hanem a Tokaji Ferenc lakótelepen is a gyermekes családoknak kedveznek, a kertvárosi részen pedig pihenőparkot alakítanak ki. A munkálatok részeként parkosítják a városháza udvarát, a vele szemben álló idősek napköziotthonának pedig a homlokzatát és a kertjét újítják fel. A litván szoborpark környékének is elkezdődik a rekonstrukciója, a tokaji Országzászló mellett pedig teret és parkolót építenek, aminek jó hatása lehet a Szerelmi pincesorra is. A város temetőjénél közparkot és újabb parkolókat hoznak létre, valamint elkezdődik egykori Tokaj festőművészének, Tenkács Tibor házának és kertjének felújítása is.

Hirdetés
Hirdetés