Hirdetés
Hirdetés

Börtönből telefonált a borsodi csaló

| 2019. 03. 21. | 14:05:00
A Miskolci Járásbíróság elítélte.
Börtönből telefonált a borsodi csaló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A járásbíróság előkészítő ülésen ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki – miközben börtönbüntetését töltötte – egy távközlési szolgáltató képviselőjének adta ki magát, így csalt ki hetvenötezer forintot a sértettől.

A vádlott a büntetés-végrehajtási intézetből felhívta a sértett élettársát, azt állítva, a férfi hívószáma nyereményjátékon vett részt és százezer forintot nyert.

Elmondta, hogy a nyeremény átvétele érdekében egy bankautomatánál a vádlott által megadott telefonszámra bizonyos összeget fel kell töltenie. A férfi közölte, nem tud bankautomatához menni, ezért megadta az élettársa, a sértett telefonszámát. A vádlott a sértett előtt is a távközlési szolgáltató munkatársaként mutatkozott be és közölte, miképpen tudja átvenni a nyereményt. A megtévesztett sértett öt alkalommal, alkalmanként tizenötezer forintot töltött fel a vádlott által megadott hívószámokra. Mivel a vádlott az ígért nyereményt nem adta át, a sértettnek 75 ezer forint kára keletkezett.

A bíróság vádlottat csalás miatt 1 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte a cselekmény elkövetését, megbánta tettét. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott több alkalommal volt már büntetve.

Hirdetés
Hirdetés