Hirdetés
Hirdetés

Felújítanak három nagy forgalmú utat Miskolcon

| 2019. 03. 26. | 13:03:00
A tervek szerint három szakaszban, egészen őszig dolgoznak majd.
Felújítanak három nagy forgalmú utat Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Teljes egészében felújítanak három nagy forgalmú miskolci utat, emellett őszig három ütemben zajlik majd a kátyúzás az önkormányzati úthálózaton. A munkák március utolsó hetében elkezdődtek, így több helyen lehet számítani forgalomkorlátozásra.

Március utolsó hetében több helyszínen megkezdődött az április második hetéig tartó, nagyfelületű útjavítási munkák első üteme. Nem csak fő közlekedési utakon dolgoznak, több rossz állapotú forgalmasabb mellékutcát is helyreállítanak – előbb

a Vasgyári temető környékét és az Előhegy utcát, majd a Muhi, Ógyár, Puskin, Táncsics Mihály tér, Tóth Árpád utcákat.

Április 8-ától a Baross Gábor úton és a Csabai kapuban is megkezdődik a munka, amely a Zsigmondi, Várközi, Repülőtéri, Görgey, Perczel, Szeles és Kassai utcákban folytatódik.

A kátyúzási munkák második ütemének előkészítése is zajlik a Városgazda útellenőri szolgálatának jelentései és az MVK jelzései alapján. Ugyanakkor a balesetveszélyes, azonnali beavatkozást igénylő kátyúkat továbbra is soron kívül javítják.

A lakosság is tehet bejelentéseket, akár a Városgazda honlapján, és e-mailben is, ha olyan kátyút talál, amelyet veszélyesnek ítél.

A nyári, harmadik ütemben a nagyfelületű útfelújítási munkák mellett az önkormányzat a négysávos Kiss Ernő utat és a Déli Ipari Parkot átszelő, ma már szintén nagy forgalmat bonyolító Bogáncs utcát is felújítja.

Áldatlan állapotok a Bogáncs utcán

Szélesítik és újraaszfaltozzák a Hidegsort is, ősz végére pedig megépítik a Katalin köz és Miskolc északi iparterülete közötti kerékpárút még hiányzó részeit. (A nyári munkák pontos menetéről később adnak tájékoztatást).

Hirdetés
Hirdetés