Hirdetés

Heten erőszakoltak meg egy lányt Borsodban

borsodihir.hu

2019.03.13. 14:39

Heten erőszakoltak meg egy lányt Borsodban

Hatvan év fegyház vár rájuk.

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletében csaknem hat évtizednyi szabadságvesztést szabott azzal a hét vádlottal szemben, akik 2017 nyarán egy Miskolchoz közeli településen marihuánás cigarettával elkábították, majd szexuálisan bántalmazták a fiatalkorú lány ismerősüket.

Az ítélet szerint a vádlottak és a sértett valamennyien a borsod megyei településen éltek, egymást korábbról ismerték. A sértett 2017 júliusában az esti órákban a település egyik utcáján haladt, amikor találkozott két vádlottal. Az egyikük cigarettával kínálta, melyet ő elfogadott. A sértett a cigarettától néhány perc elteltével elbódult, végtagjait ugyan még tudta mozgatni, azonban beszélni már nehezére esett. A sértett bódult állapotát kihasználva a két vádlott egy közeli romos házba kísérte a lányt, ahol ismét cigarettára gyújtottak. Az egyik vádlott ölelgetni kezdte a sértettet, aki kábult állapota ellenére igyekezett eltolni magától a vádlottat, azonban egyre erőtlenebbé vált, nem tudott védekezni a vádlottakkal szemben.

Ezt észlelve a két vádlott a kábult sértettel – annak akarata ellenére – többször szexuális cselekményeket végezett. Időközben a helyszínre érkezett a harmadik vádlott is, aki maga is szexuális cselekményre kényszerítette a lányt.

Ezután újabb vádlott érkezett a házhoz, aki a sértettet átvitte egyik társa lakásába, ahová a többiek is követték őket. Időközben a sértett bódultsága csökkent, védekezett a vádlottakkal szemben, azonban a vádlottak egyike a száját befogta, a többiek lefogták és a házban tartózkodó öt vádlott ismét szexuálisan bántalmazta.

Egy vádlott cselekményben való részvétele nem nyert bizonyítást, ezért őt a bíróság felmentette. A sértett a vádlottak cselekményei miatt testszerte horzsolásokat, zúzódásokat szenvedett.

A bíróság a vádlottakat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. A felnőttkorú vádlottak közül az egyiket 10 év, másikat 9 év 6 hónap, két vádlottat 9 év, további két vádlottat 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. A fiatalkorú vádlottal szemben 4 év szabadságvesztést szabott ki.

Súlyosító körülmény volt a cselekmény brutális elkövetési módja és egyes vádlottak esetében a büntetett előélet. A bíróság a bűncselekményt beismerő vádlottak esetében utóbbit enyhítő körülményként értékelte.

A törvényszék a vádlottak letartóztatását fenntartotta.

Az ítélettel szemben a bűnösnek kimondott vádlottak és a védők fellebbeztek, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Miskolcszexuális erőszakfegyház

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés