Katus Attila megdolgoztatta az ózdiakat

borsodihir.hu

2019.03.25. 12:12

Katus Attila megdolgoztatta az ózdiakat

Kicsik és nagyok is részt vettek az egészségnapon.

Dobban a szív! címmel rendezett családi- és egészségnapot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesülete a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A látogatók nemcsak szűréseken vehettek részt az Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából, de véradással is segíthettek embertársaikon.

A csarnokban különféle mozgásformákat is kipróbálhattak, az aerobikórát Katus Attila vezette.

Az egészségünk fontos, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesülete tesz is azért, hogy az ózdiak figyelmét felhívja erre. A rendezvény egyik célja, hogy megmozgassa a látogatókat. Az érdeklődők kipróbálhattak különféle sporteszközöket: volt spinning bemutató is, de a legnagyobb érdeklődésre Katus Attila aerobikórája tartott számot.

– Mindig próbálom az embereket egy picikét megdolgozni, nemcsak fizikálisan, hanem fejben is. Bízom benne, hogy hatással tudok rájuk lenni. Példa próbálok lenni önmagam is, hiszen most már 46 évet éltem, pont a héten volt a születésnapom. Azt gondolom, nagyon fontos az, hogy a testmozgást, az egészséges életmódot menővé tegyük. Hogy igen, ez egy menő dolog, ez egy jó dolog, ez egy jó választás, hiszen alapvetően két választásunk van: vagy törődünk az egészségünkkel, vagy a szőnyeg alá söpörjük a problémánkat, amiből előbb-utóbb összegyűlik egy halom – mondta Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, edző.

Fiatalok és idősek egyaránt beálltak tornázni, a gyakorlatok mindenki számára viszonylag könnyen kivitelezhetőek voltak. A csarnokban az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai különféle szűrővizsgálatokkal várták az érdeklődőket: volt vérnyomás- és vércukorszint-mérés, de légzésfunkció-vizsgálat is. Ez mindig része a programnak, hiszen fontos, hogy a látogatók pontos képet kapjanak egészségi állapotukról

A program állandó eleme a véradás, illetve a gyerekeknek szóló foglalkozások. A fiatalok a csarnokban különféle kreatív dolgokat alkothattak, míg kint az ugrálóvárban és a mászófalon vezethették le fölös energiájukat.
ÓzdegészségnapKatus Attila

Szóljon hozzá!

Hirdetés