Mezőkövesdi diadal a Honvéd fölött

katasztrofavedelem.hu

2019.03.30. 15:59

Mezőkövesdi diadal a Honvéd fölött

Hátrányból fordítottak.

Hirdetés

A Mezőkövesd hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 3-1 (0-0)
Mezőkövesd, 2377 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Moutari (71.), Vajda (84.), Drazic (92.), illetve Holender (69.)
sárga lap: Mezghrani (27.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Eperjesi, Pillár, Katanec, Vadnai - Bertus (Vajda, 72.), Szeles - Molnár G. (Iszlai, 80.), Drazic, Cseri - Koszta (Moutari, 70.)
Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Lovric - Mezghrani, Gazdag (Tischler, 88.), Nagy G., Ben-Hatira, Uzoma (Kukoc, 88.) - N'Gog (Danilo, 63.), Holender

Az első negyedórában kiegyenlített játékot láthatott a közönség a szikrázó napsütésben, de csak a hazaiak próbálkoztak néhány távoli lövéssel, amelyek viszont nem jelentettek komoly veszélyt Gróf kapujára. Később a kispestiek magukhoz ragadták az irányítást, többet birtokolták a labdát, mezőnyfölényben futballoztak, de hiába vezettek ígéretes támadásokat, a szünetig még kaput eltaláló lövésig sem jutottak.

A folytatásban is a Honvéd játszott meddő mezőnyfölényben, ám nem tudott komoly munkát adni Szappanosnak, ellenben Grófnak egy ízben nagyot kellett védenie, hogy megóvja kapuját a góltól. A vendégek aztán jószerivel az első kaput eltaláló lövéssel vezetést szereztek, a góllövőlistát vezető Holender csavart a bal sarokba. A fővárosiak viszont nem örülhettek sokáig, mert az egy perccel korábban becserélt Moutari második labdaérintéséből kapufás gólt lőtt.

A dobogós helyekért küzdő Honvéd továbbra is támadott a győzelemért, de a meccset egy másik hazai cserejátékos, Vajda döntötte el, majd a hosszabbításban Drazic egy gyors ellentámadás végén ismét megbüntette a kinyíló piros-feketéket, így a helyzeteit jobban kihasználó mezőkövesdiek örülhettek a lefújáskor.

Szóljon hozzá!

Hirdetés