Minőségben döntős a Miskolci Egyetem

MTI

2019.03.07. 18:06

Minőségben döntős a Miskolci Egyetem
Fotó: Wikipédia

Nemzetközi pályázatot értékeltek.

Hirdetés

Hirdetés

A Minőség-Innováció 2018. évi nemzetközi pályázat döntőjébe jutott hat magyar vállalat innovációját díjazta az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága (EOQ MNB) csütörtökön Budapesten - közölte Molnár Pál a pályázatot lebonyolító szervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Felidézte, hogy a finn minőségügyi szervezet kezdeményezésére a finn államelnök indította útjára 2007-ben a Minőség-Innováció kétfordulós nemzetközi pályázatot, amelyen a versenyképességet növelő, vevőorientált minőség-fejlesztést eredményező innovációt ismerik el.

A közlemény szerint a 2018. évi Minőség-Innováció pályázat nemzeti fordulójában nyolc pályázatot díjaztak, közülük hat került a nemzetközi döntőbe, ezzel Magyarország kapta Finnország, Spanyolország, Kína és Baszkföld után a legtöbb pontszámot, de díjat nem hoztak el a 2019. februári pekingi díjkiosztón.

A 2018. évi Minőség-Innováció pályázat nemzetközi döntőjébe jutott nagyvállalati kategóriában a HungaroControl készenléti távoli repülőtéri légiforgalmi irányító központja, kis- és középvállalkozások kategóriában a Hexán Vegyianyag Finomító, Töltő és Kereskedelmi Kft. versenyüzemanyag pályázata, mikro- és startup kategóriában a STE Sprout Technnologies Kft. takarmányozási rendszere, oktatási kategóriában a Miskolci Egyetem teljes hallgatói életciklust lefedő tanulástámogatási rendszere, környezetfenntarthatóság kategóriában az Agrova Kft. precíziós mezőgazdaságot szolgáló technológiája, a közszféra kategóriában a főváros XIII. kerületi önkormányzatának "nemcsak íróasztal mögött" pályázata.
miskolci egyeteminnováció

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés