Hirdetés
Hirdetés

Ötvenmilliós fejlesztés Ózdon

| 2019. 03. 20. | 12:02:00
Korszerű berendezések a kórházban.
Ötvenmilliós fejlesztés Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel negyedévszázados főzőüstöket váltottak le, kicserélték a klíma folyadékhűtőt, három darab szünetmentes tápegységet szereztek be, kompresszort is vásároltak, valamint a pathológián is történt fejlesztés az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban. A beszerzések mintegy ötvenmillió forintba kerültek, amelyre az Állami Egészségügyi Ellátóközpont biztosította az anyagi fedezetet.

Az Almási Balogh Pál Kórházban az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg, a korszerűsítéseknek még mindig nincs vége - írja az Ózd.hu. A jelenlegi modernizáció az egészségügyi intézmény háttértechnikáját érinti mintegy ötvenmillió forint értékben, amit a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátóközpont finanszírozott.

„Ezek gyakorlatilag a kórház működését, a háttértevékenységet biztosítják. Igazi nagyüzem ez a kórház. Több százmillió forintos háttértechnika szolgálja a gyógyítókat és a gyógyulást. Sajnos jó részük elöregszik. Ezek cseréjéről párhuzamosan kell gondoskodnunk a gyógyítótechnika korszerűsítésével együtt”

- mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Dr. Bélteczki János elmondta, hogy az egyik legégetőbb problémát is sikerült most megoldaniuk, ugyanis lecserélték a már 23 éves főzőüstöket is. Egy százliteres elektromos, valamint egy százötven literes gázos, német prémium márkás üst érkezett nemrég Nyíregyházáról, amelyeket már szolgálatba is állítottak. A régieket leselejtezték, azok alkatrészellátása és javítása igen nehézkes volt már.

„Háromszáz fő beteget látunk el naponta, s ehhez hozzátartozik egy hatvan fős személyzeti étkeztetés. Ettől kisebb konyhával ezt nem tudjuk ellátni” - hangsúlyozta Szabó Attila, az Almási Balogh Pál Kórház kapacitás gazdálkodási osztályvezetője.

Hirdetés
Hirdetés