Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új röviditalok gyártásába kezdenek Miskolcon

| 2019. 03. 21. | 19:30:00
Újfajta ízesített ásványvíz is tervben van.
Új röviditalok gyártásába kezdenek Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem és a Miskolci Likőrgyár Zrt. a magyar szeszesital-gyártás értéknövelő és fenntartható fejlesztése érdekében szerdán Budapesten.

Palkovics László, az egyetem rektora a megállapodás aláírásán kiemelte, hogy a Borsod megyei székhelyű vállalat fontos ásványvízforrással rendelkezik, amelynek kiaknázása gazdaságilag stratégiai jelentőségű, ehhez a SZIE szakmai, innovációs partnerséget kíván nyújtani. Az együttműködés során fontos cél és feladat egy újfajta ízesített ásványvíz és egy innovatív, biológiailag lebontható csomagolás, valamint újfajta likőrtermékek és új pálinkaérlelési módszer fejlesztése.

Kerschner Ferenc, a Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a megállapodás aláírói egyetértenek abban, hogy a közös kezdeményezésekhez kapcsolódóan fontos szerepet kap a tudományos szféra és a vállalkozások közötti kapcsolat erősítése, a kutatásfejlesztési pályázatokban való együttműködés. Ezen irányú közös tevékenységük eredményei a közeljövőben hatékonyabban épülhetnek be az élelmiszeriparba, hozzájárulva a gazdasági versenyképesség erősítéséhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés