Hirdetés
Hirdetés

Újabb járásközpontot kebelezett be a katasztrófavédelem

| 2019. 03. 04. | 20:17:00
A Hernád-völgyben is övék a kéményseprőipari lakossági szolgáltatás.
Újabb járásközpontot kebelezett be a katasztrófavédelem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Március elsején a hatezer lelkes Encs kéményseprési feladatait a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete vette át. A járásközpont csatlakozásával a megye 358 településéből már 260-ban a katasztrófavédelem szakemberei végzik az égéstermék-elvezetők időszakos ellenőrzését minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változás körülbelül ezerhétszáz háztartást és valamivel több, mint kétezer kéményt érint – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság március 4-én.

Ingyenesen elvégzik

Mint emlékeztetnek, 2016 júliusa óta a kéményseprőipari szervük fokozatosan átveszi az ingyenes lakossági szolgáltatást azokon a településeken, ahol a szolgáltató önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése lejár. Ettől kezdve a feladatot addig végző piaci szolgáltatók kizárólag a gazdálkodó szervezetek számára végeznek kéményseprőipari tevékenységet.

Ahogy az ország többi részén, a Hernád folyó völgyében fekvő Encs családi házaiban élőknek is maguknak kell kérni égéstermék-elvezetőjük műszaki állapotának ingyenes ellenőrzését és a kémények tisztítását évente vagy kétévente attól függően, hogy szilárd vagy gázüzemű tüzelőberendezésük van.

A kéményseprők feladata továbbra is a füstelvezető épségének, valamint a fűtésrendszer biztonságos működésének ellenőrzése, az esetleges problémák kiszűrése, a balesetek megelőzése, a lakosok támogatása és tájékoztatása.

A szervezet ellátási köre jelenleg tizenhét megye 2653 települését öleli fel, ami immár 2,5 millió kémény ingyenes ellenőrzését és tisztítását jelenti.

Hirdetés
Hirdetés