Hirdetés
Hirdetés

Átadták a miskolci lakótelep felújított pályáját

| 2019. 04. 16. | 14:06:00
Minden kedden ingyenes edzéssel várják a fiatalokat.
Átadták a miskolci lakótelep felújított pályáját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jókai lakótelep kosárlabdapályáját 8 millió forintból újították fel. Korszerűbb, modernebb, és a hivatalos B33-as szabványméretnek megfelelő lett a pálya, amit április 15-én délután edzéssel avattak fel a Miskolci Sportiskola ifjú tehetségei – írja a minap.hu.

– Április 23-ától, keddenként a MEAFC egyik edzője nyílt edzéseket tart majd az új pályán – 17 órától 18 óráig, ingyenesen – azok számára, akiket érdekel ez a sportág, és szeretnének egy profitól tanulni – mondta Kiss János alpolgármester, aki hozzátette: így a lakótelep fiataljai megismerkedhetnek a sport szépségeivel, és ráhangolódhatnak a kosárlabdára az új, felújított pályán. – A sportból egészség, csapatszellem, és közösség lesz. Ez egy hivatalos szabványméretnek megfelelő pálya, Magyarország pedig a B33-ban a világ élmezőnyében van, így minden lehetőséget meg kell teremtenünk az utánpótlás-nevelésre – hangsúlyozta.

Korábban itt egy aszfaltozott pálya volt, ami egyszerre töltötte be a kosár- és a focipálya funkcióját.

Ezt felújították, új, műanyag borítással fedték be, és egy plexipalánkot is felszereltek. – Képviselői keretemből én is támogattam ennek a „sportszigetnek” a megalkotását: a pálya melletti pingpongasztalt átcsiszoltattuk, felújíttattuk, és kültéri hálót helyeztettünk el rajta – részletezte. Ez már a második ilyen beruházás, ami a közelmúltban Kiss János körzetében valósult meg, így a Bársony János úton is korszerű kosárlabdapálya várja a sportolni vágyókat.

Hirdetés
Hirdetés