Hirdetés

Életpályamodellt vezetnek be a miskolci rendészeknél

minap.hu

2019.04.15. 15:32

Életpályamodellt vezetnek be a miskolci rendészeknél

Bérkiegészítést is kapnak.

Hirdetés

Az önkormányzati rendészetnél bevezetik az életpályamodellt, ami magasabb alapfizetést, látható előremenetelt, illetve teljesítményarányos bérkiegészítést is jelent – mondta Kriza Ákos polgármester az évösszegző állománygyűlésen április 15-én, a MIÖR Győri kapui központjában.

Kovács László Csaba, az önkormányzat rendészeti igazgatója előadásában kifejtette, a városi költségvetés idén már 760 millió forintot fordít a rendészetre.

Tavaly 63 ezer esetben intézkedtek, döntően – közel 7 ezer alkalommal – autóval elkövetett KRESZ szabálysértés miatt, a köztisztasági szabálysértések száma pedig elérte a 2600-at. Több mint 600 alkalommal intézkedtek állattartással kapcsolatban is. Tavaly több mint 250 helyszíni bírságot szabtak ki, és közel 400 feljelentést tettek köztisztasági szabálysértések miatt. 2018-os eredményei között az igazgató megemlítette egyebek mellett a Zöldkommandó felállítását, a belváros rendjének kiemelt ellenőrzését, vagy éppen a drónvásárlást. Az idei tervekben az életpályamodell bevezetése, az Operatív Műveleti Központ kialakítása, valamint a járműpark modernizációja szerepel.

Hubay György országgyűlési képviselő hozzátette: mára a fővárosi rendészeti igazgatóság után a második legnagyobb önkormányzati rendészet a miskolci, a jelenlegi 160 fős létszámával – mutatott rá, hozzátéve: a sikerességet mutatja az is, hogy számos város érdeklődik a miskolci modell iránt.

A politikus emlékeztetett, a jelenlegi 300 térfigyelő-kamerarendszert 900-ra bővítik.

Kriza Ákos polgármester elmondta, hogy az élhető Miskolc programjának szerves részeként sok munkát elvégeztek már a közbiztonság erősítése érdekében. – Leszögeztük, rendet szeretnénk a köztereken, felszámoljuk a nyomortelepeket, rendet tartunk a lakóközösségekben, megszüntetve a „fészekrakók” miatt kialakult áldatlan állapotokat, és betartatjuk a közösségi együttélés normáit – részletezte a városvezető. Ehhez felépítettek egy állományt, kialakítottak egy széleskörű kapcsolatrendszert a rendőrséggel, a polgárőrséggel és a társszervekkel.

Az évösszegző állománygyűlésen elismerő okleveleket, ajándékokat 12 munkatársnak adtak át a rendőrség és az önkormányzati rendészet közös közterületi-járőrszolgálati tevékenységében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként.
Miskolcrendészet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés