Hirdetés
Hirdetés

Erdőnyi csemetét ültettek Ózdon

| 2019. 04. 15. | 12:13:00
Kilenc éve hagyomány immár.
Erdőnyi csemetét ültettek Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint száz csemetét ültettek el önkéntesek Ózd különböző területein. Egy helyi lakos, Dancsok Tamás nevéhez fűződik a kezdeményezés, idén már a kilencedik évében jár. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény segítségével többek között vérszilvákat, platánokat, juharokat és tujákat is helyeztek el a kijelölt részeken.

A Csillagfürt EGYMI előtti területen összesen tizenegy fát helyeztek el a már korábban kivájt gödrökbe. Ezek többsége vérszilva volt. A díszfák néhány év múlva sűrű, vörös lombkoronájukkal színesítik majd Ózd látképét.
 


Dancsok Tamás kilencedik éve szervezi meg az akciót, amelyhez évről évre rengetegen csatlakoznak – úgy magánszemélyek, ahogy egyesületek, cégek és politikai szereplők is. A legtöbb fát Szennán ültették el, oda negyven csemete jutott, ezeket a Damjanich út és a Bercsényi Miklós utca mentén helyezték el.

Az akcióhoz csatlakozó önkéntesek ma 105 darab csemetét ültettek el városunk különböző területein. Volt olyan is, aki külföldről tett felajánlást tizenöt nagyobb méretű fa elhelyezésére.

 

Hirdetés
Hirdetés