Félmilliárd forint a miskolciak jutalma. Kiemelt klub lett a DVTK!

2019.04.11. 13:01

Félmilliárd forint a miskolciak jutalma. Kiemelt klub lett a DVTK!
Hajrá, Diósgyőr! (Fotó: mti)

Egy kiemeltnek pedig kiemelt támogatás jár!

Kiemelt vidéki nagy egyesület lett a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre, a DVTK a vidéki sportklubok között elsőként kapta meg ezt a titulust - jelentette be Sántha Gergely, a klub elnöke miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A sportvezető úgy fogalmazott: ezzel a döntéssel a DVTK régi vágya teljesült. Mint mondta: a számos sportágat - egyebek mellett labdarúgás, kosárlabda, birkózás, kézilabda, ökölvívás, röplabda, tenisz, tájfutás, súlyemelés, torna, úszás, vívás, természetjárás, jégkorong - magába foglaló

DVTK 2600 sportolója jelentheti ki, hogy kiemelt nagy egyesülethez tartozik.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) már régóta javasolt és kezdeményezett egy, a fővárosi kiemelt sportegyesületek mintájára kialakított programot, ami a vidéki nagy sportszervezeteket veszi célba. A SOSZ koncepciója az volt, hogy a fővároson kívül vidéken is működnek olyan sportszervezetek, amelyek sportszakmai munkájuk, méretük, tradíciójuk és eredményességük alapján a fővárosi kiemelt sportegyesületek (MTK Budapest, BVSC-Zugló, FTC, UTE, Vasas SC, BHSE) mintájára kiemelt támogatásban részesülhetnek.

A Magyar Közlöny tavaly év végén tette közzé, hogy tíz vidéki sportszervezet sportszakmai többletfeladatainak ellátásához kapott támogatást. A Diósgyőri VTK, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft., a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club és a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club egyenként 220 millió forintot, másik öt sportszervezet. a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft.. a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, a Dunaferr Sportegyesület és a Tatabányai Sport Club pedig 180 millió forint támogatást nyert el.

Ezen kívül a DVTK további 330 millió forintot nyert el az észak-magyarországi labdarúgás utánpótlás képzési hálózatának működtetésére.

DVTKDiósgyőr

Szóljon hozzá!

Hirdetés