Idős, beteg embert fosztott ki Ózdon

borsodihir.hu

2019.04.02. 09:30

Idős, beteg embert fosztott ki Ózdon

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat.

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen kifosztás bűntette miatt. A vádlott elhatározta, hogy kifigyel olyan idős személyt, akinek életkorából vagy rossz egészségi állapotából adódó figyelmetlenségét kihasználhatja, így bizalmába férkőzve bejut a lakásába, és onnan készpénzt vagy értéktárgyat tulajdonít el. 2018 augusztusában, a délelőtti órákban Ózdon követni kezdett egy 70 éves nőt, aki egy általa gondozott idős nőt kísért annak lakására.

A vádlott becsengetett a lakásba, és az ajtót nyitó sértettnek fiktív néven, közüzemi szolgáltató alkalmazottjának adta ki magát, és a szolgáltató felé fennálló tartozásra hivatkozva bement az előszobába.

A sértett nő közölte, ő csak gondozó, ezért kérte a vádlottól, adjon telefonszámot, amin ellenőrizheti, hogy valóban a szolgáltató küldte-e. A vádlott erre egy kitalált telefonszámot közölt, és amíg az egyébként a jobb szemére erősen látássérült sértett arra koncentrált, hogy a telefonszámot felírja, a vádlott a szobából ellopta a 35 ezer forintot érő mobiltelefonját, majd arra hivatkozva, hogy az igazolványát felhozza a kocsiból, távozott a lakásból. A nyomozó hatóság a telefonkészüléket lefoglalta, és a későbbiekben kiadta a sértettnek.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.
Ózdkifosztás

Szóljon hozzá!

Hirdetés