Lecserélték a tetőt a nehéz sorsú ózdiak felett

borsodihir.hu

2019.04.01. 15:50

Lecserélték a tetőt a nehéz sorsú ózdiak felett

Az épület külső vakolása is időszerű lenne.

Közel négymillió forintból újult meg az Átmeneti Szállás tetőszerkezete a közelmúltban. A korábbi hullámlemez borítás az idők folyamán megadta magát, többször beázott, előfordult, hogy be is szakadt. Janiczak Dávid polgármester elmondta, már tavaly szerették volna lecseréltetni a tetőt, de akkor a nehéz anyagi helyzet miatt nem tudtak lépni, ebben az évben viszont az elsők közt szerepelt a megoldandó problémák sorában.

Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény kezelésében álló Átmeneti Szállás olyan embereknek biztosít hajlékot, akik lakhatási problémával küzdenek.

Egyszerre 15 nő és 35 férfi ellátásáról tudnak gondoskodni. Jelenleg negyven fő veszi igénybe az intézmény által nyújtott szolgáltatást. A bitumenes hullámlemez szerkezet több mint tíz éven át védte az épületet az időjárás viszontagságaitól. Az itt dolgozóknak többször is meggyűlt a baja a beázással, ezért is vált időszerűvé a csere.

Jene András, az ÓTSZEGYII Átmeneti Szállás részlegvezetője elmondta, mint minden épületen, ezen is van mindig mit csinálni. Az ÁNTSZ képviselői egy bejárást tartottak nemrég a helyszínen, és kifogásolták a linóleum állapotát, ezek ugyanis kopottak és szakadozottak, ezért hamarosan ezt is felújítják.

Több szobában, a folyosón és a konyhai részen is lecserélik a padlót, utóbbi helyiségben olajlábazatot is szeretnének csináltatni. Az épület külső vakolása is fontos lenne, és a kerítés is cserére szorul.
ÓzdtetőÁtmeneti Szállás

Szóljon hozzá!

Hirdetés