Rendőrök előtt bizonyítottak az ózdi diákok

borsodihir.hu

2019.04.08. 10:07

Rendőrök előtt bizonyítottak az ózdi diákok

Fontos a biztonságos, körültekintő közlekedés.

Általános iskolásoknak rendezett kerékpáros versenyt az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A programon a tanulók több korosztályra osztva vettek részt. A diákoknak nemcsak ügyességükről, hanem elméleti felkészültségükről is számot kellett adni.

A legjobban teljesítők a tárgyi nyeremények mellett májusban a megyei versenyen is képviselhetik majd Ózdot.

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és rendőrség évek óta megrendezi a Kerékpáros Iskola Kupa, valamint a Ki a mester két keréken? elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulóit. Az Ózdi Rendőrkapitányság előtti parkolóban idén is több tucat gyerek szállt nyeregbe az ajándékokért. Rajhóczki Péter, a közlekedésrendészeti osztály vezetője elmondta, a korábbi évek tapasztalatai alapján a tesztlapokban jelentkezik a tudáshiány, így ott jönnek elő inkább a hibák.

– Járműkezelésből mindig jobbak a gyerekek, mint elméleti ismeretekből. Nyilván nekik még korlátozottabbak a közlekedési ismereteik. Nagyon ügyesek, a kialakított pályát pillanatok alatt elsajátítják, és ez nem okoz problémát nekik. Egyre jobb idővel és egyre kevesebb hibával veszik az akadályokat – nyilatkozta. A „Kerékpáros Iskola Kupa” elnevezésű verseny keretében ügyességi feladatokat kellett végrehajtani a fiataloknak. Itt a fiúknál Berki Lajos és Varga Norbert, a lányoknál pedig Féder Rebeka Emma, valamint Dobszai Csenge jutott tovább a megyei versenyre.

A Ki a mester két keréken? következő fordulójában Varga Márk és Balázs Csenge Málna képviselheti a várost. A program célja a gyerekek kerékpáros ismereteinek kibővítése, valamint hogy felhívják a fiatalok figyelmét a biztonságos, körültekintő közlekedés fontosságára.
Ózdközlekedésbiztonság

Szóljon hozzá!

Hirdetés