Újabb két csemete az ózdi kertben

Ózd.hu

2019.04.09. 15:58

Újabb két csemete az ózdi kertben
Fotók: Ózd.hu

Már félszáz fácska cseperedik a horgásztó partján.

Egyre több városban élesztették újra a szép hagyományt, hogy a szülők gyermekeik születése alkalmából fát ültethetnek egy arra kijelölt parkban. Nincs ez másként Ózdon sem.

A városban újabb két fával bővült a Csemetekert a horgásztó partján. Hétfőn ültették el az idei esztendő első csemetéit - írja az Ózd.hu.

A lányok hársfát, a fiúk juharfát kapnak. Azok a szülők, akik szeretnének részesei lenni ennek a szép hagyománynak, bővebb információt a polgármesteri hivatalban kaphatnak.Fát ültetni pedig minden hónap második hétfőjén lehet.

„2015 novemberében született meg az ötlet, hogy létrehozzunk egy Csemetekertet az ózdi Horgásztó partján az újszülötteknek. Az itt elültetett fák együtt tudnak növekedni a picikkel. Most már ötven fa van ebben a kertben, úgyhogy sikeres volt a kezdeményezés, és én úgy gondolom, hogy egy szép emlék mindenki számára, főként a csemete számára, amikor majd megnő és tudja, hogy egy vele egyidős fát talál itt” - idézte a város weboldala Janiczak Dávid, polgármester.

 

Az ültetéseknél az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai segítenek. Minden fa elé elhelyeznek egy névtáblát is a szülők és a gyermek nevével, illetve a kicsi születési dátumával. A Csemetekert célja, hogy minél közelebb hozza az emberekhez a környezettudatosságot. Nemcsak az újszülöttek számára lehet fát ültetni, a nagyobb gyermekek kedvéért is lehet ásót ragadni. Később pedig a felnövekvő generáció együtt gondozhatja a fákat szüleivel.

Galéria

Ózdgyermek

Szóljon hozzá!

Hirdetés