Hirdetés
Hirdetés

A rendészek tetten érték az ózdi szemetelőket

| 2019. 05. 09. | 16:54:00
Megbírságolták őket.
A rendészek tetten érték az ózdi szemetelőket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A városban az egyik legproblémásabb terület az Újtelep, ahol egyes információk szerint fizetnek is azért, hogy kuka és szemétszállítási szerződés hiányában az ingatlanoktól elvigyék a háztartási hulladékot. A rendészek helyszíni bírsággal és feljelentéssel is élhetnek akkor, ha rajtakapják az elkövetőket – írja az ozd.hu.

– Tettenérés esetén – amennyiben a felajánlott helyszíni bírságot elfogadja – helyszíni bírságot szabunk ki, 50 ezer forintot. Amennyiben a helyszíni bírságot nem fogadja el, akkor feljelentést teszünk. Az eset körülményétől függően vagy szabálysértési vagy büntetőfeljelentést, illetve lehet közigazgatási eljárás is – mondta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet vezetője.

A térfigyelő kamerák, illetve a lakossági bejelentések is nagyban megkönnyítik a rendészek munkáját, ezért a helyiek segítségét kérik az ilyen ügyek gyors felderítésének érdekében. A jogsértéseket egyébként szinte kivétel nélkül helyiek követik el, akik nem szerződtek le a területileg illetékes hulladékszállító céggel.

Hirdetés
Hirdetés