Babaváró program indul Tiszaújvárosban

borsodihir.hu

2019.05.04. 13:58

Babaváró program indul Tiszaújvárosban

Június 1-től jár a támogatás.

Hirdetés

Családbarát kezdeményezéssel fordult a tiszaújvárosi önkormányzathoz az Auchan Magyarország Kft., mely szerint együttműködésükkel babaváró program induljon útjára a településen – tudatta a tiszaujvaros.hu.

Az önkormányzat eddig is családbarát politikát folytatott, jelenleg születési támogatással (egyszeri 15 ezer forint) és életkezdési támogatással (3 x 50 ezer forint) segíti a gyermeket vállaló családokat.

Tekintettel arra, hogy a gyermekvállalás nem kis terhet ró a szülőkre, minden olyan kezdeményezést, mely tovább enyhítheti a családok terheit, támogat a testület. Az április 25-i közgyűlésen a képviselő-testület elfogadta azt a napirendi pontot, mely szerint június 1-től a Miskolcon található hipermarket és az önkormányzat 150 darab, elsősorban babaápolási, babagondozási termékeket tartalmazó ajándékcsomagot biztosít a tiszaújvárosi lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen Tiszaújvárosban élő szülők számára.

A városban évente 120-130 gyermek születik, így a babaváró ajándékcsomagok valamennyi újszülött családja számára megkönnyítheti a család bővülésével járó kezdeti időszakot. A testület úgy döntött, az önkormányzat indításként 300 ezer forinttal csatlakozik a babaváró programhoz.
Tiszaújvárosbabaváró program

Szóljon hozzá!

Hirdetés