Hirdetés
Hirdetés

Börtönbe mennek az ismerősüket térdepeltetők, megalázók

| 2019. 05. 23. | 21:19:00
Miskolcon hoztak ítéletet.
Börtönbe mennek az ismerősüket térdepeltetők, megalázók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság szabadságvesztésre ítélte azokat a vádlottakat, akik órákon át fogva tartották, megalázták, bántalmazták ismerősüket.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett 2017 májusában magánéleti sérelméből fakadó indokkal, káromkodva kereste fel az egyik vádlott férfit a lakásán, aki éppen nem tartózkodott otthon.

Néhány héttel később a sértett és a későbbi vádlottak mégis találkoztak. A vádlottak megállásra kényszerítették a sértettet, arcon ütötték, megrúgták, majd magukkal vitték egyikük lakásához, ahol a harmadik vádlott is csatlakozott hozzájuk.

A vádlottak a sértettet letérdepeltették és folyamatosan bántalmazták, bocsánatkérésre, megalázó mondatok kimondására és feladatok elvégzésére kényszerítették.

Az órákon át tartó bántalmazás során az egyik vádlott több alkalommal a sértettre fogta gázriasztó-fegyverét is. Másnap a sértettet egy benzinkúthoz vitték, ahol kutyának nevezték és további megalázó cselekményekre kényszerítették. A sértett könnyebb zúzódásokat, horzsolásokat szenvedett.

A bíróság a vádlottakat személyi szabadság megsértése és testi sértés miatt találta bűnösnek.

Egyiküket 3 és fél év, míg a másik férfit 3 év letöltendő börtönbüntetésre, harmadik társukat 1 év 10 hónap (3 év próbaidőre felfüggesztett) szabadságvesztésre ítélte.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik 3 munkanap gondolkodási időt tartottak fenn a fellebbezés tárgyában.

Hirdetés
Hirdetés