Hirdetés

Csúcsot döntött az idegenforgalmi adóbevétel Miskolcon

MTI

2019.05.22. 16:03

Csúcsot döntött az idegenforgalmi adóbevétel Miskolcon
Évi 13 százalékos növekedés (Fotó: Helló Miskolc, Facebook)

Ettől az önkormányzat még duplázásban reménykedik.

Hirdetés

Hirdetés

Minden eddiginél több, 178 millió forint  idegenforgalmi adó folyt be tavaly Miskolcon, az itt zajló fejlesztések pedig akár a duplájára is bővíthetik a város turisztikai teljesítményét a következő években - közölte az önkormányzat május 22-én az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az elmúlt évtized fejlődését jól jellemzi, hogy a 2010-eshez képest 2,5-szeresére nőtt a bevétel, az elmúlt két évben pedig átlagosan évi 13 százalékos volt az emelkedés. Miskolc nagyon jó pozícióban van, a miskolctapolcai barlangfürdő a legkeresettebb vidéki úticél, megelőzve például az egri várat, a hévízi és zalakarosi fürdőket és más hagyományos „turisztikai fellegvárat” is – írták.

Hozzátették: ha a borsodi megyeszékhely továbbra is az élmezőnyben akar maradni, akkor a turisztikai infrastruktúra világszínvonalú fejlesztését kell folytatni. Ebbe illeszkedik az új, négyévszakos tapolcai élményfürdő 12,7 milliárd forintos fejlesztése, amely a turisták százezreit fogja Miskolcra vonzani, és önmagában megduplázhatja Miskolc turisztikai piacát.

Miskolc turizmusidegenforgalom

Szóljon hozzá!