Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fejszenyéllel verte vitapartnere fejét Ózdon

| 2019. 05. 13. | 16:40:00
Életveszélyes koponyasérülést okozott.
Fejszenyéllel verte vitapartnere fejét Ózdon
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék május 13-án előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a fiatalkorú férfinek az ügyében, aki egy vita során fejszenyéllel okozott életveszélyes koponyasérülést a sértettnek – áll közleményükben.

A sértett néhány rokonával elment a vádlott ózdi lakásához 2018 márciusában, hogy ott megbeszéljenek egy korábbi, a vádlott és a sértett öccse között kialakult általános iskolai vitát. Az érintettek családjai vitatkozni kezdtek, elmérgesedett a hangulat, majd miután a vádlott meglökte a sértett egyik hozzátartozóját, jobbnak látták, ha távoznak a helyszínről.

A sértett indulni készült, hátat fordított a vádlottnak, aki felkapott egy 63 centiméter hosszúságú fejszenyelet, és kétszer fejbe vágta a férfit.

A sértett azonnal a földre rogyott, hozzátartozói kísérték haza, majd mentőt hívtak hozzá és értesítették a rendőrséget. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló koponyacsonttörést szenvedett, mely közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül.

A törvényszék a fiatalkorú vádlottat – miután az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról – életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt 2 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte a cselekmények elkövetését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés