Gyermekre zuhant egy faág Borsodban

borsodihir.hu

2019.05.15. 14:29

Gyermekre zuhant egy faág Borsodban
Eltávolítják a száraz ágakat. (Fotó: ozd.hu)

Tragédia is történhetett volna.

Száraz faág zuhant egy négy és fél éves gyermekre Somsályon május 12-én. Másnap kiderült, a kisfiúnak nem esett nagyobb baja, de lelkileg megviselték a történtek – írja az ozd.hu.

A gally a hátára esett, szülei azonnal kórházba vitték, ahol közölték: „örüljön, hogy még életben van a gyerek”.

Dávid édesanyja, Váradi Ágnes elmondta, a gyermekosztályon vizeletet vettek, amely véres volt – feltehetőleg a vese sérülése miatt –, így egy éjszakát a kórházban kellett tölteniük, másnap hazaengedték őket, miután a laborleletek rendben voltak. A kicsi állapota egyelőre kielégítő, bár óvodába nem járhat a megfigyelés alatt. Ágnes hozzátette, korábban tettek bejelentést a fákon található száraz ágak kapcsán, de eddig nem intézkedtek az ügyben.

Május 14-én reggel a Boróka út előtti részen egy miskolci cég munkatársai emelőkosaras jármű segítségével távolították el a száraz ágakat a területen található juhar-, gyertyán- és gesztenyefákról. A gallyakat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói szállították el a komposztáló telepre. Bóta József, az ÓVI parkfenntartási művezetője elmondta, a száraz ágak eltávolításához nem rendelkeznek kosaras autóval, így egy miskolci cégtől rendelik meg az ilyen jellegű munkát.

Amennyiben olyan döntés születik, hogy egy fát ki kell vágni, akkor az intézmény az önkormányzathoz nyújtja be az erre irányuló kérelmet. Arra kérnek mindenkit, aki teheti, lehetőleg írásban jelezze a titkarsag@ovi-ozd.hu e-mail címre problémáját, vagy az intézmény központi, 06-48/471-422-es telefonszámán is állnak a lakosság rendelkezésére.
Ózdfaág

Szóljon hozzá!

Hirdetés