Hirdetés

Hirdetés

Hátrányos helyzetűeknek adtak át közösségi házat

MTI

2019.05.07. 18:08

Hátrányos helyzetűeknek adtak át közösségi házat
Fotó: MTI/Balázs Attila

Már nem csomagokat fognak osztani Sátoraljaújhelyen.

Hirdetés

Halmozottan hátrányos helyzetű családok szolgálatába állítják azt a közösségi házat, amelyet kedden adtak át Sátoraljaújhelyen. 

Az épületet Wáberer György nagyvállalkozó építtette a nevét viselő alapítvány bevonásával, a működtetést az avatási ünnepségen átruházta az Ökumenikus Segélyszervezetre.
Wáberer György kiemelte:

a közösségi házat azért hozták létre, hogy alapvető szolgáltatások - például főzési, mosási lehetőség - elérhetőek legyenek a rászorulók számára.

Annak érdekében, hogy a több mint háromszáz négyzetméter alapterületű épület jelenlegi funkcióinál hatékonyabban tudja szolgálni a nehéz sorsú emberek céljait, működtetésére a szociális területen szakmai háttérrel rendelkező Ökumenikus Segélyszervezetet kérték fel. A költségeket továbbra is a Wáberer Alapítvány állja.

A vállalkozó szólt arról is, hogy az egymilliárd forintos alaptőkével létrehozott Wáberer Alapítvány pályázatot hirdetett rászoruló zempléni fiatalok részére. Az előzetes jelentkezések szerint százötven diák kap majd támogatást tanulmányaihoz, az általános iskolától akár egészen a diploma megszerzéséig - közölte Wáberer György.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a szociális terület csak akkor lehet sikeres, ha abban a gazdasági élet szereplői, az állam, a civil szervezetek, az egyházak, az önkormányzatok közösen próbálnak segíteni. Egy bajba jutott sátoraljaújhelyi család megsegítése jót fog tenni az egész utcarésznek, az egész városnak és egész Tokaj-Hegyaljának - fogalmazott.


A közösségiház-avatás legfőbb üzenetének az államtitkár azt nevezte, hogy ha a gazdasági élet meghatározó szereplője találkozni tud a szakemberek áldozatkész elhivatottságával, akkor abból olyan segítségnyújtási forma születhet, amely százak és ezrek számára nyújt hatékony támogatást.
Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója arról szólt, hogy nem segélycsomagokat fognak osztani a házban, hanem jól felépített stratégia nyomán, lépésről lépésre szeretnének hosszú távú segítséget nyújtani a rászorulóknak.


Szamosvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), a város polgármestere úgy fogalmazott: korábban egy segélyszervezet úgy tudott jól segíteni, ha csomagot osztott a nehéz sorsú embereknek, ugyanis kevesebb volt a munkahely, és sokan nem rendelkeztek folyamatos jövedelemmel. Most azonban a városban már 3 százalék alatt van a munkanélküliség, így a legjobb segítség az, ha arra vezetik rá az érintetteket, hogyan éljenek a lehetőségeikkel, képességeikkel, továbbá tanuljanak, fejlesszék magukat. 

A 130 millió forintos beruházással létrehozott közösségi házat Wáberer György, valamint a miniszterelnök felesége, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lévai Anikó avatta fel.

SátoraljaújhelyWáberer Györgyrászorulók

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés