Hirdetés
Hirdetés

Hátrányos helyzetűeknek adtak át közösségi házat

| 2019. 05. 07. | 20:08:00
Már nem csomagokat fognak osztani Sátoraljaújhelyen.
Hátrányos helyzetűeknek adtak át közösségi házat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halmozottan hátrányos helyzetű családok szolgálatába állítják azt a közösségi házat, amelyet kedden adtak át Sátoraljaújhelyen. 

Az épületet Wáberer György nagyvállalkozó építtette a nevét viselő alapítvány bevonásával, a működtetést az avatási ünnepségen átruházta az Ökumenikus Segélyszervezetre.
Wáberer György kiemelte:

a közösségi házat azért hozták létre, hogy alapvető szolgáltatások - például főzési, mosási lehetőség - elérhetőek legyenek a rászorulók számára.

Annak érdekében, hogy a több mint háromszáz négyzetméter alapterületű épület jelenlegi funkcióinál hatékonyabban tudja szolgálni a nehéz sorsú emberek céljait, működtetésére a szociális területen szakmai háttérrel rendelkező Ökumenikus Segélyszervezetet kérték fel. A költségeket továbbra is a Wáberer Alapítvány állja.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a szociális terület csak akkor lehet sikeres, ha abban a gazdasági élet szereplői, az állam, a civil szervezetek, az egyházak, az önkormányzatok közösen próbálnak segíteni. Egy bajba jutott sátoraljaújhelyi család megsegítése jót fog tenni az egész utcarésznek, az egész városnak és egész Tokaj-Hegyaljának - fogalmazott.


A közösségiház-avatás legfőbb üzenetének az államtitkár azt nevezte, hogy ha a gazdasági élet meghatározó szereplője találkozni tud a szakemberek áldozatkész elhivatottságával, akkor abból olyan segítségnyújtási forma születhet, amely százak és ezrek számára nyújt hatékony támogatást.
Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója arról szólt, hogy nem segélycsomagokat fognak osztani a házban, hanem jól felépített stratégia nyomán, lépésről lépésre szeretnének hosszú távú segítséget nyújtani a rászorulóknak.


Szamosvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), a város polgármestere úgy fogalmazott: korábban egy segélyszervezet úgy tudott jól segíteni, ha csomagot osztott a nehéz sorsú embereknek, ugyanis kevesebb volt a munkahely, és sokan nem rendelkeztek folyamatos jövedelemmel. Most azonban a városban már 3 százalék alatt van a munkanélküliség, így a legjobb segítség az, ha arra vezetik rá az érintetteket, hogyan éljenek a lehetőségeikkel, képességeikkel, továbbá tanuljanak, fejlesszék magukat. 

A 130 millió forintos beruházással létrehozott közösségi házat Wáberer György, valamint a miniszterelnök felesége, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lévai Anikó avatta fel.

Hirdetés
Hirdetés