Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még marad a pulóveres május

| 2019. 05. 10. | 10:17:00
Csak hosszabb távon várható javulás.
Még marad a pulóveres május
Hirdetés
Hirdetés

A hétvégén is változékony lesz az időjárás: napsütésre, de szélre, többször esőre is készülni kell. A maximumok többfelé alakulnak 20 fok felett, de vasárnap helyenként csak 11 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken reggel, délelőtt a keleti, északkeleti megyékben is csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék, majd a gomolyfelhő-képződés mellett ott is sok napsütés várható szórványosan záporral, helyenként zivatarral. A szél élénk, helyenként, illetve zivatar környeztében erős lehet. A leghidegebb órákban 3-9 fok lesz. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő.

Szombaton nagyrészt napos időre lehet számítani, nyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzettel, többnyire kevés gomolyfelhővel, majd késő délutántól nyugaton megvastagszik felhőzet. A minimumhőmérséklet 4-10, a maximumhőmérséklet 19-23 fok között alakul.

Vasárnap Keleten szakadozott, vékonyabb felhőzet valószínű, és kelet felé haladva egyre kisebb a csapadék esélye; élénk légmozgás várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-13, a legmagasabb hőmérséklet 11-23 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés