Szamurájkarddal támadt haragosára Miskolcon

borsodihir.hu

2019.05.25. 14:55

Szamurájkarddal támadt haragosára Miskolcon

Debrecenben tárgyalják az ügyet.

Hirdetés

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2016 júliusában másod- és harmadrendű vádlott Pereces városrész egyik játszóterén veszett össze, mely után mindketten hazaindultak. A harmadrendű vádlott számára ezzel nem fejeződött be a vita, így még aznap este megjelent a másodrendű vádlott háza előtt egy szamurájkarddal. Ezt látva a másodrendű vádlott egy vascsövet vett magához, és kiment a ház előtt kiabáló férfihoz.

A kölcsönös szóváltás során megegyeztek, eldobják a kezükben lévő „fegyvereket” és ököllel mennek egymásnak.

Az ítélőtábla közleménye szerint a verekedés közben otthon tartózkodott másodrendű vádlott fia is, a fiatalkorú elsőrendű vádlott, aki látva a kinti verekedést, apja védelmére kelve körülbelül 3-4 alkalommal megrúgta a földön fekvő harmadrendű vádlott mellkasát, de többször megütötte a hátát is, amikor megpróbált felállni. A vádlottak verekedésének a szomszédok vetettek véget, akik szétválasztották a három férfit. A harmadrendű vádlottnál a mellkasát érő ütések miatt légmell alakult ki, mely közvetetten életveszélyesnek minősül. A többi résztvevő 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék januárban a fiatalkorú M. M. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntette miatt 1 év 2 hónap fiatalkorúak fogházában letöltendő büntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll. M. E. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntette miatt 3 év fogházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. M. D. harmadrendű vádlottat garázdaság bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen első- és másodrendű vádlottak és védőik jogos védelem miatti felmentésért, illetve enyhítésért, másodrendű vádlott felmentésért fellebbeztek.

A Debreceni Ítélőtábla május 28-án tárgyalja az ügyet.
MiskolcDebrecenszamurájkard

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés