Hirdetés
Hirdetés

A miskolci jobbikos szobrot emeltetett volna Orbán Viktornak

| 2019. 06. 21. | 17:04:00
Kövér László komolytalannak minősítette.
A miskolci jobbikos szobrot emeltetett volna Orbán Viktornak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kövér László fideszes házelnök visszautasított egy felcsúti Orbán Viktor-szoborra tett költségvetési módosító javaslatot – írja az Mfor.hu.

A jobbikos Jakab Péter nyújtotta be a mósodítót, amelyben azt javasolta, hogy állítsanak egy Orbán-szobrot Felcsúton, a miniszterelnök házánál, a költségekre pedig 100 ezer forintot különített volna el a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs büdzséjéből. A maradék összeget pedig – a módosító indoklása szerint – "Mészáros Lőrinc mint Orbán Viktor vagyonkezelője" bevonásával javasolta biztosítani.

Jakab a szoborállítást a következőképp indokolta:

"minden bukott diktátornak jár a szobor, hogy később legyen mit ledönteni. A fenti költség biztosítása mindössze 100.000 Forint erejéig érintené közvetlenül a költségvetést. A megvalósításhoz szükséges fennmaradó összeg fedezése érdekében javasoljuk Mészáros Lőrinc mint Orbán Viktor vagyonkezelője bevonását a projektbe, hogy a pénz ne legyen akadály a beruházásnál várhatóan megjelenő túlárazás esetén se."

Kövér László a parlament honlapja szerint viszont visszautasította az indítványt, mert szerinte az "az Országgyűlés tekintélyét sérti".

Hirdetés
Hirdetés