Hirdetés
Hirdetés

Beismerte a Miskolci Törvényszék előtt a pénzmosást

| 2019. 06. 17. | 13:55:00
Tudott a pénz bűnös eredetéről.
Beismerte a Miskolci Törvényszék előtt a pénzmosást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két vádlott ellen indult büntetőeljárás pénzmosás miatt a Miskolci Törvényszéken, mert hamis átutalások útján akartak pénzhez jutni. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a másodrendű vádlott az interneten keresett munkát, majd egy ismeretlen személy telefonon felhívta, és elmondta neki, hogy olyan cégre van szüksége, amelynek nevére „számlázni” lehet. A másodrendű vádlott fentiek érdekében megkérte egyik volt munkatársát, hogy "vegyen a nevére" egy gazdasági társaságot, és ő nyisson bankszámlát. A bankszámla fölött a másodrendű vádlott önálló rendelkezési jogot szerzett, így az oda érkező több mint 3 millió forintot felvette, annak ellenére, hogy tudott a pénz bűnös eredetéről. A vádlott a felvett összegből 70 ezer forintot megtartott, a többit az ismeretlen személynek kifizette, biztosítva ezáltal azt, hogy a bűncselekményből származó pénzt „tisztára mossa”.

Ítélet

A másodrendű vádlott a június 13-án megtartott előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a törvényszék a másodrendű vádlott vonatkozásában ítéletet hozott.

A másodrendű rendű vádlottat pénzmosás miatt

2 év börtönbüntetésre és 80 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a másodrendű vádlott még a nyomozás során tényfeltáró beismerő vallomást tett, megbánó magatartást tanúsított és három kiskorú gyermek tartásáról gondoskodik. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a férfi büntetett előéletű. Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés