Életfogytiglan a borsodi kivégzés elkövetőinek

borsodihir.hu

2019.06.28. 14:25

Életfogytiglan a borsodi kivégzés elkövetőinek
A pince, ahol az áldozat meghalt (Fotó: Police.hu)

Debrecenben mondhatnak jogerős ítélet az utóbbi évek legkegyetlenebb emberölésében.

Hirdetés

Két vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a Miskolci Törvényszék a „dövényi emberölési ügyben” június 28-án.

„A vádlottak különösen kegyetlen módszerrel, a barátnője előtt végezték ki a sértettet” – hangzott el az ítélethirdetésén. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett jól ismerték egymást. A bűneset napján, vagyis 2018. február 4-én is együtt szórakoztak a dövényi kocsmában, ahol többször összevesztek, azonban az italmérés zárása után is együtt folytatták. Az elsőrendű vádlott, V. Simon és a másodrendű vádlott, V. József vitája elmérgesedett V. Alberttel, előbbi kettő elhatározta a sértett meggyilkolását. V. Simon élettársa, G. Marietta (a harmadrendű vádlott) hazament, majd az autójában késsel, bicskával, karddal tért vissza.

Időközben megérkezett V. Albert barátnője is, aki kérlelte a férfit, hogy menjenek haza, de ő nem hallgatott rá. Este 11 körül valamennyien beültek G. Marietta autójába azzal, hogy Putnokra mennek. A három férfi a hátsó ülésen ült, V. Albert középen, míg a barátnője az anyósülésen utazott. V. Simon már a kocsiban közölte a sértettekkel, hogy „Most meghaltok mind a ketten”, majd előkerültek a kések. A férfi és a nő hiába kérte, hogy engedjék el őket, V. Simon többször megszúrta, megvágta előbbit, közben kijelentve, „Most vágtam el a nyakát!”.

Putnokra érve V. Simon  korábbi élettársának a házához mentek, ahol a még életben lévő V. Albertet a pincébe vonszolták. Miközben G. Marietta a telefonjával világított, a két támadó karddal, késsel szúrta és vagdosta az áldozatot, a barátnőjét pedig kényszerítették, hogy végignézze az élettársa kivégzését (a nyomaték kedvéért G. Marietta combon is szúrta a rémült nőt).

A gyilkosságot követően a holttestet szőnyegbe csavarták, betették az autóba, majd a volt élettárs segítségével hozzáláttak a nyomok eltüntetéséhez. A véres ruhákat, a bicskát és a sértett telefonját elégették, a vérnyomokat feltakarították, a holttestet visszavitték Dövényre, ahol egy emésztőbe dobták. V. Albert barátnőjét egy napon át fogvatartották, fenyegették, megtiltották, hogy az esetről beszéljen. Másnap azonban bejelentést tett a rendőrségen.

A két nőt is elítélték

A törvényszék 10 hónap alatt 17 tárgyalást tartott az ügyben, számos tanút és szakértőt hallgattak meg.  V. Simont, V. Józsefet és G. Mariettát előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és személyi szabadság megsértésese miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. A két férfit életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtották, az elsőrendű vádlott legkorábban 35, társa 25 év szabadulhat a fegyházból. A nőt 25 év szabadságvesztésre ítélték.

A negyedrendű vádlottat 4 év szabadságvesztéssel sújtották bűnpártolásért.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be. Az ügyész G. Marietta kivételével tudomásul vette a bíróság döntését, míg vonatkozásában 3 nap nyilatkozattételi időt tartott fenn. 
A másodfokú eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. Az emberölésben bűnösnek nyilvánított vádlottak letartóztatásban maradnak.
PutnokDebreceni ÍtélőtáblaemberöléskivégzésMiskolci TörvényszékDövény

Szóljon hozzá!

Hirdetés