Hirdetés
Hirdetés

Eltörte a karját a tiszaújvárosi pultos nőnek

| 2019. 06. 03. | 13:05:00
A táskáját akarta.
Eltörte a karját a tiszaújvárosi pultos nőnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyanú szerint a férfi május 28-án éjjel az egyik tiszaújvárosi söröző környékén megvárta, míg az bezár, és az ott pultosként dolgozó sértett elindul hazafelé. Ekkor a gyanúsított kiugrott a sértett elé, és több alkalommal erőszakosan a táskáját követelte. Amikor a sértett ezt megtagadta, akkor a nála lévő botszerű tárggyal, több alkalommal bal alkarjára ütött. A nő a bántalmazás hatására átadta a táskáját a benne lévő pénztárcával, 5 500 forint készpénzzel, irataival és személyes használati tárgyaival együtt.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, bal alkartörést szenvedett.

A gyanúsított már korábban, 2019 márciusában is két alkalommal másoktól is vett el különböző használati tárgyakat, több mint fél millió forint értékben.

A gyanúsítottal szemben rablás, súlyos testi sértés és lopás elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségének megállapítása esetén 5 évtől 22 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A kiszabható büntetés mértéke alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk esetleges befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozást.

A gyanúsított korábban is került már összeütközésbe a törvénnyel, azonban a korábbi büntetőeljárások nem érték el a kívánt visszatartó hatást. Feltehető tehát, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A bíróság ezen indokok alapján a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak, így a férfi letartóztatását rendelte el július 2-ig.

Hirdetés
Hirdetés