Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennyien vándoroltak el tavaly Borsod megyéből

| 2019. 06. 01. | 13:40:00
Észak-Magyarország népességmegtartó ereje továbbra is gyenge.
Ennyien vándoroltak el tavaly Borsod megyéből
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon belül csak tavaly 280 ezren változtattak állandó lakhelyet és közel 300 ezren ideiglenes lakóhelyet, mindez pedig 4 ezerrel több az előző évhez viszonyítva – írja a Portfolio.hu a Központi Statisztikai Hivatal jelentése alapján.

A korábbi évekhez hasonlóan Pest régió (16 800), Nyugat-Dunántúl (4800 fő) és Közép-Dunántúl (2300 fő) tudott felmutatni pozitív vándorlási egyenleget, miközben az alföldi és észak-magyarországi területekre a fokozódó elvándorlás volt jellemző. 

A második legnagyobb pozitív vándorlási egyenleggel rendelkező Győr-Moson-Sopron megye 4400 fős nyeresége leginkább Borsod-Abaúj-Zemplén (550 fő), Szabolcs-Szatmár-Bereg (500 fő), valamint Hajdú-Bihar megyéből (450 fő) származott.

Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyék vándorlási többletének egy részét szintén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből odavándorlók adták. Komárom-Esztergom megye vonatkozásában a legnagyobb vándorlási nyereség Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékből származott, míg Vas esetében Veszprém és Hajdú-Bihar adták a legtöbb költözőt.

Összességében a régiók közül Észak-Alföld és Észak-Magyarország népességmegtartó ereje volt a leggyengébb tavaly, ezekben a régiókban 8750, illetve 5850 fővel csökkent a népességszám a belföldi vándorlásból eredően.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés