Hirdetés

Ezreknek nyújtottak kisebb-nagyobb segítséget

Borsodihír

2019.06.12. 16:10

Ezreknek nyújtottak kisebb-nagyobb segítséget

Számokban a Miskolci Foglalkoztatási Paktum munkája.

Hirdetés

Hirdetés

A két évvel korábbi indulás óta 1140-en kértek segítséget az elhelyezkedésében, vettek részt valamilyen munkaerő-piaci szolgáltatásban – említi sajtóközleményében a miskolci Foglalkoztatási Paktum.

Mint írták, mások mellett 49 miskolci székhelyű céggel, 10 állami, önkormányzati intézménnyel és 11 civil szervezet vezetőjével alakítottak ki együttműködést. A programban egy munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtó iroda is működik, melynek feladata az álláskereső személyek felkutatása, munka világába történő visszavezetése, a partner cégek felé közvetítéssel. Ehhez különböző szolgáltatásokat nyújtanak, mint tanácsadás, ügyintézés, egyéni fejlesztés vagy az állásinterjúra való felkészítés.

Eddig 84 alkalommal vettek részt tájékoztató rendezvényeken, állásbörzéken és a város középiskoláiban tartott információs napokon. Ezeken összesen 2698 főnek nyújtottak tájékoztatást, segítséget – elsősorban a Miskolcon bejelentett lakcímmel rendelkezők részére. De a megye más településén élőknek is szívesen rendelkezésére állnak. A Miskolci Járási Hivatallal való szoros együttműködésnek köszönhetően eddig 603 főt vontak be a programba (387 személy után igényelt a foglalkoztató cég bértámogatást).
Miskolcfoglalkoztatás

Szóljon hozzá!