Hirdetés

Fiatal rabolt ki a miskolci aluljáróban egy embert

birosag.hu

2019.06.11. 18:13

Fiatal rabolt ki a miskolci aluljáróban egy embert
A kép illusztráció

Megverte, majd elvitte értékes szemüvegét.

Hirdetés

Hirdetés

Június 11-én rendelte el Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája annak a fiatalkorú férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy miskolci aluljáróban fenyegette meg, majd rabolta ki a sértettet.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított június 6-án, a kora reggeli órákban Miskolc egyik forgalmas aluljárójában fenyegette meg a sértettet, hogy amennyiben nem ad neki cigarettát, megveri. A férfi nem tett eleget a kérésnek, így a gyanúsított többször megütötte, majd elvette annak körülbelül 50 ezer forint értékű gyógyszemüvegét, végül elmenekült a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottal szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, mely bűnösségének megállapítása esetén – fiatalkorára figyelemmel – 2 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a férfi megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. 

A járásbíróság így a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása mellett döntött, a gyanúsított letartóztatását rendelte el július 11-ig, melyet a bűncselekmény elkövetési körülményeire figyelemmel fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében kell végrehajtani. 

A végzés ellen senki nem élt fellebbezéssel, az véglegessé vált. 
aluljáró

Szóljon hozzá!