Hirdetés
Hirdetés

Figyelem, elindult a főszezon a horvát autópályákon, változtak a díjak!

| 2019. 06. 26. | 14:00:00
Népszerű szakaszok díja a főszezonban.
Figyelem, elindult a főszezon a horvát autópályákon, változtak a díjak!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A horvát autópályadíjak újra drágábbak lesznek a főszezonban, június 14. és szeptember 13. között átlagosan tíz százalékos áremeléssel kell számolnunk, ha ekkor indulunk útnak. A magasabb díjak csak a turisztikai főszezonban érvényesek, ezután ismét az az év többi időszakában megszokott árszabás szerint kell fizetnünk az autópálya-használatért. A drágulás mértéke általában 10%-os, de érdemes pontosan utánanéznünk, hogy a minket érintő szakaszok díja hogyan változik, mert az emelkedés mértéke nem egységes.

Néhány népszerű szakasz díja a következőképp alakul a főszezonban:

Letenyétől Zágrábig: 47 kuna

Hasznos tipp:
Hazafelé jövet a Zágráb-Lucko fizetőkapunál különösen érdemes figyelni, hogy melyik sávban közelítjük meg a kaput. Válassza mindenképp a bankkártyás fizetőkaput, mert itt általában igen keveset kell sorban állni.

Legyen résen: a fizetőkapuk előtt az autópálya 4 sávosra bővül, és már nagyon korán elválik egymástól a 2-2 készpénzes és bankkártyás sáv. Amint lehet, soroljon át a jobb oldali két sávba, mert a kártyás és a készpénzes sorok a kapu előtt már szalagkorláttal vannak elválasztva, így ha későn kapcsol, esélye sem lesz áttérni a gyorsabb, kártyás sorba.

A sorok hosszúságának különbsége akár több kilométeres is lehet! A két kártyás sor közül a jobb oldali lesz a bankkártyás, a bal oldalinál kizárólag ENC kártyával lehet fizetni.

Eszéktől Zágrábig: 135 kuna

Aki az ország keleti feléből utazik az Adriára és Drávaszabolcsnál vagy Udvarnál lépi át a határt, és ebből kifolyólag Eszéknél hajt fel az autópályára, az Zágrábig a főszezonban 135 kunát fog fizetni.

Zágrábtól Crikvenicáig: 67 kuna

Az egyik legközelebbi horvát partra tehát még főszezonban is eljuthatunk 114 kunából a letenyei határátkelőtől.

Zágrábból Rijekáig: 77 kuna

A másik legközelebbi célpont, az Isztria kapujában található Rijeka és a közeli Opatija is baráti áron érhető el, Letenyétől mindössze 124 kunát kell fizetnünk a horvát autópálya-használatért.

Zágrából Pulába vagy Medulinba: 77 kuna

A csodás Isztria legnépszerűbb nyaralóhelyeit is könnyen megközelíthetjük autópályán, és még a díja is elfogadható akár egy hosszú hétvégés kiruccanás esetében is. A magyar autópályadíjakat nem számolva, 124 kunából eljuthatunk a mediterrán paradicsomba.

Zágrábból Vodicébe: 159 kuna

A dalmát üdülőparadicsom már kissé messzebb van, és ez az autópályadíjakon is meglátszik. Az 5-6 óra autózás a horvát pályákon 203 kunába fog kerülni, ha személyautóval megyünk.

Zágrábból Splitbe: 200 kuna

Még mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk, ha Split a célpont, azonban megéri áldozni rá, hiszen a városból csodás szigeteket közelíthetünk meg komppal. Például Split-Vis között 2019-ben, főszezonban személyautóra 340 kuna + személyenként 54 kuna/felnőtt, 27 kuna/3-12 éves gyerek a kompdíj.

Zágrábból Dubrovnikba: 256 kuna

Az egyik legnépszerűbb úti cél Dalmácia fővárosa, ami messze van ugyan, de cserébe végig szuper minőségű autópályán száguldhatunk. Letenyétől a kocsikázás 303 kunába fog kerülni, ha személyautóval megyünk.

Ön más horvátországi nyaralóhelyre indul?

Nézze meg a kalkulátorral, hogy Önnek mennyibe fog kerülni az útiköltség az Adriára!

A horvátországi árakra pedig itt találunk példákat.
Szállásárakon pedig így tud spórolni.

Hirdetés
Hirdetés