Hirdetés

Letartóztatták Miskolcon a húsklopfolós férfit

| 2019. 06. 15. | 12:24:00
Hosszú ideje ütötte-verte, zaklatta volt élettársát.
Letartóztatták Miskolcon a húsklopfolós férfit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint együttélésük során több alkalommal bántalmazta és fenyegette volt élettársát, majd május közepén történt szakításukat követően egyre erőszakosabban kezdte el támadni és zaklatni őt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a sértett csaknem egy évig voltak élettársak. Kapcsolatuk utolsó négy hónapjában tettlegességre is sor került a férfi részéről. Amikor szakítottak, a férfi összetörte volt élettársa laptopját, és testszerte bántalmazta őt, melynek egy harmadik személy érkezése vetett véget. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Egy másik alkalommal a gyanúsított úgy ment be a sértett által lakott miskolci házba, hogy a kerítésléceket kitörte, a kapubejárót benyomta, és az udvaron tartózkodó sértettet arcon ütötte. Néhány nappal később a gyanúsított az utcán összevitatkozott a sértettel, és előbb kézzel, majd egy húsklopfolóval több alkalommal ráütött a sértett autójának szélvédőjére, miközben a nő benne ült.

A férfi a szakítást követő néhány hétben, egészen június elejéig rendszeresen szóban és írásban is megveréssel és megöléssel fenyegette volt élettársát.

A gyanúsítottal szemben testi sértés, kapcsolati erőszak, garázdaság, magánlaksértés és zaklatás miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekmények nagy száma miatt kiszabható büntetés mértékére és arra figyelemmel, hogy a férfi bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. A gyanúsított erőszakos magatartása, és rendezetlen életvitele miatt annak a veszélye is fennáll, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, vagy akár újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Mindezen indokok alapján a járásbíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, így a gyanúsított letartóztatását 2019. július 14-ig elrendelte.

Hirdetés