Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Megöllek, felvágom a gyomrodat!”

| 2019. 06. 21. | 16:40:00
Nevelőire támadt egy fiú egy miskolci gyermekotthonban.
„Megöllek, felvágom a gyomrodat!”
Hirdetés
Hirdetés

Június 21-én elrendelte a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája annak a fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy miskolci gyermekotthonban az egyik felügyelőjét megütötte, míg a másik gyermekfelügyelőre egy késsel akart támadni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított június 2-án trágár szavakat kiabált egyik gondviselőjének, majd olyan erővel ütötte arcon, hogy szemüvege leesett a fejéről. Néhány nappal később, június 7-én az éjjeli órákban egy másik gyermekfelügyelőt ütött mellkason. A gondozó abból, hogy a fiatalkorú zavart volt, és vörösek voltak a szemei, arra következtetett, hogy rosszul van, ezért mentőt akart hívni hozzá. Ekkor a gyanúsított még idegesebb lett, és a konyhából egy 20 centiméter pengehosszúságú késsel szúró mozdulatokat téve indult a nevelő felé, azt kiabálva, hogy „megöllek, felvágom a gyomrodat”. A sértettnek kihátrálással sikerült elkerülnie a sérülést.

A gyanúsított már korábban is tanúsított agresszív magatartást: idén januárban és márciusban kiskorú barátnőjét is bántalmazta, két esetben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva a lánynak.

A gyermekfelügyelő közfeladatot ellátó személynek minősül, és mint ilyen, fokozott büntetőjogi védelemben részesül, bántalmazása miatt a  gyanúsítottal szemben közfeladatot ellátó erőszak, testi sértés, és garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

A fiatalkorú bűnösségének megállapítása esetén öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. Az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztés büntetéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés