Hirdetés
Hirdetés

Nagyon megverték kollégájukat Tiszaújvárosban

| 2019. 06. 25. | 11:20:00
Ítélet született első fokon. Debrecenben folytatódik az ügy.
Nagyon megverték kollégájukat Tiszaújvárosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 24-én ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék annak a testvérpárnak az ügyében, akik úgy megverték kollégájukat közös munkahelyük öltözőjében, hogy az tüdősérülést, légmellet és sorozat-bordatörést szenvedett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett egy tiszaújvárosi cég munkavállalói voltak. 2017 áprilisában, műszakváltáskor mindhárman a férfiöltözőben tartózkodtak, amikor a másodrendű vádlott rászólt a sértettre, hogy öltözzön gyorsabban, ne beszélgessen. Ez azonban nem tetszett a sértettnek, visszaszólt a vádlottnak, aki azonnal nekiesett és hátulról ütni kezdte. Ebbe a verekedésbe kapcsolódott be a vádlott testvére, az elsőrendű vádlott, aki miután ő is megütötte a sértettet, hátulról lefogta annak fejét, hogy testvére tovább ütlegelhesse.  

A vádlottak csak akkor hagyták abba a sértett bántalmazását, amikor egy közös munkatársuk belépett az öltözőbe. A sértett elszenvedett sérülései közvetetten életveszélyes sérüléseknek minősülnek, melyek 8 napon túl gyógyulnak. 

A bíróság a vádlottakat életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt mondta ki bűnösnek, melyért az elsőrendű vádlottat (3 évi próbaidőre felfüggesztett) 2 év szabadságvesztésre, míg a másodrendű vádlottat 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Hirdetés
Hirdetés