Nagyon megverték kollégájukat Tiszaújvárosban

birosag.hu

2019.06.25. 09:20

Nagyon megverték kollégájukat Tiszaújvárosban

Ítélet született első fokon. Debrecenben folytatódik az ügy.

Hirdetés

Június 24-én ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék annak a testvérpárnak az ügyében, akik úgy megverték kollégájukat közös munkahelyük öltözőjében, hogy az tüdősérülést, légmellet és sorozat-bordatörést szenvedett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett egy tiszaújvárosi cég munkavállalói voltak. 2017 áprilisában, műszakváltáskor mindhárman a férfiöltözőben tartózkodtak, amikor a másodrendű vádlott rászólt a sértettre, hogy öltözzön gyorsabban, ne beszélgessen. Ez azonban nem tetszett a sértettnek, visszaszólt a vádlottnak, aki azonnal nekiesett és hátulról ütni kezdte. Ebbe a verekedésbe kapcsolódott be a vádlott testvére, az elsőrendű vádlott, aki miután ő is megütötte a sértettet, hátulról lefogta annak fejét, hogy testvére tovább ütlegelhesse.  

A vádlottak csak akkor hagyták abba a sértett bántalmazását, amikor egy közös munkatársuk belépett az öltözőbe. A sértett elszenvedett sérülései közvetetten életveszélyes sérüléseknek minősülnek, melyek 8 napon túl gyógyulnak. 

A bíróság a vádlottakat életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt mondta ki bűnösnek, melyért az elsőrendű vádlottat (3 évi próbaidőre felfüggesztett) 2 év szabadságvesztésre, míg a másodrendű vádlottat 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn nyilatkozata megtételére, míg az elsőrendű vádlott és annak védője tudomásul vette a döntését. A másodrendű vádlott távollétében kérte megtartani a tárgyalást, védője azonban fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. 

Szóljon hozzá!

Hirdetés