Hirdetés

Nőre támadt egy beteg a miskolci kórház parkolójában

borsodihir.hu

2019.06.12. 11:44

Nőre támadt egy beteg a miskolci kórház parkolójában

Kellett volna buszra egy kis pénz.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság június 12-i előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinak a büntetőügyében, aki Miskolcon, az egyik kórház területén kísérelt meg pénzt rabolni a hazautazásához.

Az ítélet szerint a férfi tavaly december 27-én az otthonában sérülést szenvedett, ami miatt őt mentővel kórházba szállították. Miután ellátták, otthonába bocsátották, azonban mentőt nem biztosítottak számára. Mivel a vádlottnál nem volt pénz, több mentőst is megkért, hogy vigye őt haza, azonban mindenki visszautasította. Ekkor a férfi a kórház területén sétálva

észrevett egy, az autójába pakoló nőt, akihez odalépett és hátulról egyik kezével befogta a száját, a másikkal pedig a nyakát szorította meg. A sértett védekezett, részben kiszabadult a vádlott fogásából, aki erre ököllel többször arcon ütötte, közben pénzt követelve tőle.

A nő továbbra is ellenállt, sikerült segítségért kiabálnia, ekkor a férfi már menekülni próbált, azonban a sértett segítségére siető személyek a helyszín közelében feltartóztatták a vádlottat és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig.

A vádlottat rablás kísérlete miatt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a járásbíróság.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott megbánta tettét, míg súlyosító körülmény volt, hogy a férfi ittas állapotban követte el a cselekményt. 

Az ítélet jogerős.
Miskolcparkoló

Szóljon hozzá!