Hirdetés
Hirdetés

A második legzöldebb magyar város lett Miskolc

| 2019. 07. 17. | 15:17:00
Ha kivágnak egy fát, kettőt ültetnek helyette.
A második legzöldebb magyar város lett Miskolc
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt 11 évben csaknem 1,5 millió négyzetméterrel nőtt a zöldterület a városban. A green city elv mintavárosaként az egészségügyi világszervezet ajánlását jócskán felülmúlja a csaknem 5 millió négyzetméternyi zöldterületével – írja a minap.hu

Szabó Máté, a polgármesteri hivatal sajtóosztályának vezetője a Miskolc Televíziónak elmondta, a KSH adatai szerint 2017-ben a városnak 3,4 millió négyzetméter zöldterülete volt. Ez az elmúlt években tovább növekedett 4,8 millió négyzetméterre.

Az egészségügyi világszervezet ajánlása szerint városi környezetben 9 négyzetméter/fő az ajánlott zöldfelület nagysága, a borsodi megyeszékhelyen ez a szám több mint 30 négyzetméter.

– Miskolc az első vidéki akkreditált green city város, ami azt jelenti, hogy valamennyi fejlesztésben, vagy fejlesztés során a fenntarthatóságot, a zöld területek megóvását, és lehetőleg növelését tűzte ki célul – fogalmazott Szabó Máté hozzátéve: minden beruházásnál szem előtt tartják, hogy a lehető legkevesebb fát kelljen kivágni.

Hirdetés
Hirdetés