Hirdetés
Hirdetés

A minisztert Diósgyőrben „fertőzte meg” a sport

| 2019. 07. 31. | 16:10:00
A miskolci politikusnő még focista is volt.
A minisztert Diósgyőrben „fertőzte meg” a sport
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legsportosabb magyar politikusok egyikével, Varga Judit igazságügyi miniszterrel készített nagyinterjút a Nemzeti Sport.

A diósgyőri általános iskolában sporttagozatra jártam, ott az atlétika alapsportágnak számított. Amikor az Avasi Gimnáziumba kerültem, a testnevelőnk egy személyben a Diósgyőr atlétaedzője is volt, s az ő biztatására lettem igazolt versenyző. Sprinter és távolugró

- elevenítette fel Varga Judit azt, hogy miért éppen atlétaként indult a sportpályafutása. Kiderült: tizenhat évesen 532 centivel országos hetedik távolugró volt, ám egy bokasérülést követően ketté tört a távolugró-karrierje, és miután felvették a Miskolci Egyetem jogi karára, áttért a csapatsportokra. Előbb a kosárlabdára, majd amikor kikerült Brüsszelbe tanácsadóként, és a fiait focizni vitte, akkor beszervezték egy női csapatba.

Az utolsó brüsszeli évünkre jött össze, hogy eljárhattam edzeni az FC Saint-Michel Bruxelles együtteséhez. A mi megye együnknek megfelelő bajnokságban az alsóházhoz tartozott, mégis meglepően jó színvonalon futballozott. A Saint-Michelnek köszönhetően a belga átlagemberekkel is napi kapcsolatba kerültem; védőnőtől tisztviselőig színes volt a paletta, a legidősebb kerettagunk egy hatvan felett járó, hihetetlenül aktív anyuka volt. Szakmailag is remek lehetőség volt, hogy kipróbáljam magam nagypályán, ami teljesen más dimenzió. Mire azonban beépültem a csapatba, s megtaláltuk a posztomat, hazaköltöztünk Brüsszelből

- mondta a kormány új "csatára", aki az interjúban beszél a sport közösségépítő szerepéről és a válogatott meccsek nemzetegyesítő erejéről is.

[Beillesztett cikk: Miskolci „csatárt” igazolt Orbán Viktor]

 

Hirdetés
Hirdetés