Hirdetés
Hirdetés

Eldöntenék a vérre menő harcot Borsod-Abaúj-Zemplén felett

| 2019. 07. 01. | 20:54:00
Csókolom, gyűlik a víz a kerti lavórban? És csodálkozni tetszik?
Eldöntenék a vérre menő harcot Borsod-Abaúj-Zemplén felett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolc, Kazincbarcika, Tokaj, Tiszaújváros, Sajószentpéter és még sok más Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település szerepel azon a listán, ahol a katasztrófavédelem a héten légi szúnyogirtást végez. A szervezet július elsejei közlése szerint a gyérítést az önkormányzatok saját költségvetésük terhére kiegészíthetik.

– A rovarszakértők folyamatosan mérik, hogy az ország mely területén van a legtöbb szúnyog, ez alapján dől el, hogy hol a legsürgősebb a beavatkozás. Az intenzív védekezési munkák mindaddig zajlanak, amíg sikerül elfogadható szintre csökkenteni a szúnyogártalmat – tájékoztatnak.

Eső után a kertekben minden edényben, lavórban, vödörben és kaspóban összegyűlik annyi víz, amennyiben már kifejlődnek a szúnyoglárvák. Ha nincs szükségünk a vízre, öntsük ki ezeket, ha pedig szükségünk van rá, akkor fedjük le, és máris nagymértékben hozzájárulunk a szúnyoggyérítés sikeréhez. A szúnyogok a sűrű növényzetben bújnak meg nappal, ezért ha rendszeresen lenyírjuk a füvet, kevesebb szúnyoggal fogunk találkozni a kertben.

Hirdetés
Hirdetés