Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érdemes már most kitisztíttatni a kéményt

| 2019. 07. 31. | 20:54:00
A fűtési szezonon kívül kevésbé leterheltek a szakemberek.
Érdemes már most kitisztíttatni a kéményt
Hirdetés
Hirdetés

Júliusban kéménysepréssel foglalkozni nem annyira szokatlan gondolat, mint ahogy elsőre hangzik.

A kéményseprők májustól augusztus végéig, vagyis a fűtési szezonon kívüli időszakban kevésbé leterheltek, érdemes tehát ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes ellenőrzést. Ilyenkor az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb, így könnyebben tervezhető a munka.

A kéményseprők szempontjából az ügyfeleket két nagy csoportba lehet sorolni: a családi házban és a társasházban élőkre. Mindkét csoport tovább osztható két másikra: ahol nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet és ahol van.

A tűzmegelőzés és a szén-monoxid-mérgezéssel járó balesetek megelőzése területén bizonyított a kéményseprők rendszeres ellenőrző munkájának fontossága. A szakemberek modern eszközöket, műszereket használnak, és a tűzmegelőzésen túl energetikai-, légellátási-, tüzeléstechnikai-, környezetvédelmi tanácsokkal is ellátják az ügyfeleket.

Ha nincs semmilyen probléma, akkor az ellenőrzése harminc percet vesz igénybe. Ha a kéményt tisztítani kell, valamivel hosszabb időbe telik. A munka elvégzéséről és az eredményről minden esetben tanúsítvány készül, ennek egy példánya az ügyfelet illeti. Ha a tanúsítványon szerepel hibakód, arról szóbeli tájékoztatást is kell kapni, a problémát minél hamarabb, de legkésőbb a következő ellenőrzésig szakemberrel kell kijavíttatni.

Bövebb információ a kéményseprésről itt található.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés