Hirdetés
Hirdetés

Ez a miskolci férfi nem ilyen fiúról álmodott...

| 2019. 07. 17. | 10:28:00
Már ült börtönben, most újra letartóztatásban.
Ez a miskolci férfi nem ilyen fiúról álmodott...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint saját édesapjától az általuk közösen lakott lakásban vette el erőszakkal értékeit. 

A gyanú szerint a férfi július 10-én az éjszakai órákban bement az édesapja szobájába, hogy elvegye a slusszkulcsát és a mobiltelefonját. Az alvó sértett a zajra felébredt, és kérdőre vonta fiát, követelve, hogy adja vissza értékeit. Amikor az apja próbálta megakadályozni, hogy a fia távozzon a lakásból, a fiú karjánál fogva ellökte az apját az ajtóból, és a kocsikulcsokkal, valamint a mobiltelefonnal együtt távozott és elhajtott az autóval. A férfi a mobiltelefont később eladta.

A gyanúsítottal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás. Amennyiben bűnösségét megállapítják, akár 13 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye.

A férfi korábban is követett el édesapja sérelmére bűncselekményt, ami miatt szabadságvesztésre ítélték, és jelen bűncselekményt is e büntetésből történő feltételes szabadságra bocsátás ideje alatt követhette el.

Megállapítható, hogy a korábbi büntetés a legcsekélyebb visszatartó erőt sem gyakorolta vele szemben, így feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. 

Hirdetés
Hirdetés