Hirdetés
Hirdetés

Fiatal aszalói nőt ítéltek el emberölésért

| 2019. 07. 01. | 17:41:00
Gyermekei apjával végzett. Debrecenben folytatódik az ügy.
Fiatal aszalói nőt ítéltek el emberölésért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék annak a fiatal aszalói nőnek a büntetőperében, aki egy késszúrással okozott halálos sebet a gyermekei apján.

A bíróság az ítéletben megállapította, hogy a vádlott nő és élettársa a Borsod megyei Aszalón több hozzátartozójukkal éltek együtt, a családban közösen nevelték két gyermeküket. A pár között gyakoriak voltak a veszekedések.

2018 húsvét hétfőn mindketten alkoholt fogyasztottak, ittasságuk miatt a nap folyamán többször veszekedtek, a vita alkalmanként tettlegességbe torkollott. Délután a sértett férfi az udvaron fát aprított, miközben kétéves gyermeke is az udvaron játszott. A kislány kiment az utcára, emiatt a férfi dühös lett, egy deszkával a kezében utána indult és hangosan szidalmazta a gyermeket. A vádlott kivette a sértett kezéből a fadarabot, azzal élettársa hátára ütött, ami miatt ismét veszekedtek. A vádlott a lakásba indult, amikor az ajtó mellett meglátta a küszöbön lévő 31 centiméter hosszúságú kést, felvette és a karján, valamint a mellkasán megszúrta vele a férfit.

A sértett a helyszínen életét vesztette.

A bíróság a vádlottat emberölés miatt 8 év börtönbüntetésre ítélte. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű, és két kiskorú gyermeke van, míg a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott közeli hozzátartozója sérelmére követte el a cselekményt.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés